ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Βρίσκονται στο δεξιό άκρο της παραλίας του Γέρακα. Αποτελούν ένα ξεχωριστό γεωλογικό φαινόμενο, αποτέλεσμα της σύστασης του εδάφους και της διάβρωσης από τη δράση του νερού της βροχής. Το θέαμα είναι μαγευτικό και σε συνδυασμό με το ακρωτήριο Γέρακα, την παραλία και τη μεσογειακή βλάστηση στην περιοχή με την ο προστατευόμενο τοπίο συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο, το οποίο αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ – ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η περιοχή είναι απόλυτα προστατευόμενη (εντός του ΕΘΠΖ) και εδώ η φύση και οι οικολογικές διεργασίες εξελίσσονται χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις. Η «καλλιτεχνική» πλευρά της φύσης συνεχίζει το έργο της, ενώ λόγω της προστασίας της περιοχής η βλάστηση εξελίσσεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και πολλά είδη πανίδας βρίσκουν καταφύγιο εδώ.
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η περιοχή των γλινών ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Ο αριθμός των επισκεπτών είναι ελεγχόμενος και δεν επιτρέπεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η περιοχή σήμερα αποτελεί ήδη πόλο έλξης επισκεπτών, κυρίως λόγω της πανέμορφης παραλίας και της φυσικής ομορφιάς. Οι γλίνες αναδεικνυόμενες ως ιδιαίτερο γεωμορφολογικό φαινόμενο, μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο πάντα Διαχείρισης του Θαλασσίου Πάρκου.
Συγγραφέας: Μαρτίνης Α.